SLO

 

Pärnu Harmonica Festival in tekmovanje BALTIC - NORDIC OPEN

Kraj: Pärnu, Estonija

Datum: 26. – 29. junij 2015

Drugo leto zapored smo se udeležili največjega severno evropskega festivala ustnih harmonik - BALTIC-NORDIC OPEN v Pärnuju v Estoniji. Po lanskoletnih dveh bronastih in eni srebrni medalji ter več uspešnih nastopih, smo letos svoje gostovanje nadgradili z bronasto, srebrno in zlato medaljo, ki je z osvojenimi 49 od možnih 50 točk prinesla še GRAND PRIX. Poleg tekmovalnih smo imeli še več koncertnih nastopov, zadnjega, dodatnega, pa v estonskem glavnem mestu Tallinnu. Tako strokovno žirijo kot ostalo publiko smo prevzeli in prepričali z našim letošnjim hitom - Ravelovim Bolerom. Estonska srca smo ganili tudi z izvedbami letošnje estonske evrovizijske pesmi v izvedbi tria, dveh ustnih harmonik in kitare. 

Prvi dan festivala je potekalo tekmovanje v različnih kategorijah. Oktet in trio Sorarmonica sta tekmovala v kategoriji skupine, Vladimir Hrovat s klavirsko spremljavo Polone Jeršin pa v kategoriji solo kromatika. Zvečer smo nastopili na gala koncertu v pärnujski veliki koncertni dvorani. Naslednji dan smo imeli tekmovanje v ljudski glasbi. Zadnji dan festivala v Pärnuju je bila parada skozi mesto in nastop na zunanjem odru. Zvečer isti dan smo nastopili še v Villi Amende. Festival se je zaključil v Tallinu, kjer smo v Kloostri Ait imeli svoj koncertni nastop.

Posebni gostje festivala so bili Claude Saubestre iz Francije, Nami Miyata iz Japonske, Trio Animato iz Poljske, Sergei Kuznetsov iz Rusije, Heikki Jäntti iz Finske ter Kadri Laube & Marju Varblane, Untsakad in Piccolo iz Estonije.

 

Video posnetki s festivala:

 

O festivalu so poročali:

  - SOTOČJE (stran 17):

  - NOVICE MED VODAMI (od 25:32 naprej):

  - KULTUUR.ERR.EE:

Povezava na spletno stran organizatorja: 

Stroški gostovanja so bili sofinancirani s strani občine Medvode in Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

 
 
© 2015 Sorarmonica