SLO

 

ASIA PACCIFIC HARMONICA FESTIVAL
Taiwan

Kraj: Hschinchu in Taipei, Taiwan

Datum: 3. - 6. avgust 2016

Bienalni festival, ki vključuje vrsto glasbenih tekmovanj, gala koncertov, nastopov na t.i. odprtem odru, razstave, predavanja, itd., je največji dogodek ljubiteljev ustne harmonike v azijsko-pacifiški regiji, pritegne pa tudi številne goste iz vsega sveta. Otvoritvena slovesnost je potekala 3. avgusta zvečer, ko je nastopal 100 članski otroški orkester Chongyang iz New Taipei City-ja. Ogromna, tokrat celo 6-dnevna prireditev je pritegnila več kot 2.000 izvajalcev in izjemno veliko število obiskovalcev. Na festivalu je bilo 49 tekmovanj v 9-ih kategorijah in 6-ih starostnih skupinah, 28 polurnih nastopov različnih ansamblov v okviru 8-ih prireditev na Odprtem odru in 15 drugih koncertov.

Člani ansambla Sorarmonica smo na festivalu sodelovali na Gala koncertu, kjer smo imeli 12-minutni nastop,  dodeljen nam je bil 30-minutni nastop na Odprtem odru in tekmovali smo v šestih različnih kategorijah. En član našega ansambla pa je sodeloval tudi v tekmovalnih komisijah v obsegu 12-ih ur v štirih kategorijah.

V okviru klasičnih Petkovih večernih koncertov smo nastopili tudi v baptistični cerkvi v glavnem mestu Taipeju. Bil je čudovit koncert, na katerem smo igrali repertoar z zgoščenke z naslovom V svetu klasike, ki smo jo izdali pred odhodom v Tajvan. Uro in pol dolg koncert, ki nam ga je organiziral Primož Parovelje, je potekal v okviru enega njihovih abonmajev.

Člani ansambla smo obisk festivala izkoristili tako za našo lastno predstavitev kot za promocijo Slovenije, izmenjavo izkušenj in tkanje prijateljskih vezi.

Fotografije s festivala in koncerta:

O festivalu so poročali:

  - RTV SLO, POLETNA SCENA: 

  - NOVICE MED VODAMI (od 38:20 naprej): 

  - SIGIC: 

  - GORENJSKI GLAS: 

Povezava na spletno stran organizatorja: 

 

 
© 2015 Sorarmonica