SLO

 

Slovenija na Ohridu

Kraj: Ohrid, Makedonija
Datum: 23 do 27. junij 2017

SORARMONICA se je udeležila festivala Slovenija na Ohridu, ki je potekal od 23.6.2017 do 26.6.2017. Tokrat smo naš ansambel zastopali štirje člani, in sicer Mira, Maja, Dinko in Vlado. Z nami je na Ohrid prišla tudi pravljčarka Kristina Menih, ki pripoveduje pravljice za otroke in tiste za bolj odrasle.

Že prvi dan, v petek, 23.6. 2017, smo imeli koncert v cerkvi Cirila in Metoda, kjer je akustika čudovita, zato je naša glasba lahko zares lepo zazvenela. Sledil je spoznavni večer vseh udeležencev festivala.

V soboto smo se z ladjico odpeljali na izlet na Sveti Naum, zvečer pa smo nastopili na otvoritvi festivala "Na letni sceni, Dolni Saraj", kjer so Mira, Vlado in Dinko najprej zaigrali slovensko himno. Po nastopih udeležencev festivala "Slovenija na Ohridu" je sledil "open air" koncert Zorana Predina.

Vzeli smo si tudi čas za potepanje po mestu, za spoznavanje njegove zgodovine in seveda za kopanje. Na obali Ohridskega jezera je mogoče najti čudovite kotičke, voda pa je čisto čista. Pravi balzam za dušo in telo.

V ponedeljek se je festival zaključil s podelitvijo priznanj vsem udeležencem in z zaključnim druženjem. Premalo časa smo imeli, da bi šli še v sosednjo Albanijo na izlet. Bomo šli pa naslednje leto...

Posnetek izvedbe slovenske himne:

Slike s festivala:

 

 

 
© 2015 Sorarmonica