SLO

 

Dvocikel
Le Phenix in Sorarmonica - ​koncertni večer na Dvociklu

Kraj: Ljubljana, Magistrat
Datum: 6. december 2017

Kraj: Kranj, stolp Škrlovec (Layerjeva hiša)
Datum: 7. december 2017

Na povabilo koncertnega ansambla ustnih harmonik Sorarmonica se je odzval trio kljunastih flavt Le Phenix s svojo gostjo. Podali smo se v novo sozvočje glasbil, ki mu le redko lahko prisluhnemo na koncertnih odrih.

V okviru glasbenih rezidenc Layerjeve hiše – Dvocikel se je v Rdeči dvorani ljubljanskega Magistrata (sreda, 6. 12., ob 20h) in v Stolpu Škrlovec v Kranju (četrtek, 7. 12., ob 20h) zgodil dvojni in povrhu še skupni repertoar. Ločene in skupne izvedbe so poslušalce popeljale skozi stoletja: od sveta srednjeveške glasbe prek renesanse in baroka, Mozartovega klasicizma, Schumannove romantike, Bartokovega 20. stoletja, celo interpretacije skupine Metallica.

Ansambel kljunastih flavt La Phenix je nastal na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod vodstvom prof. Mateje Bajt. Sicer uveljavljene solistke v triu poustvarjajo glasbo za kljunaste flavte zelo raznolikih žanrov iz različnih obdobij; od srednjega veka preko ars nove in italijanskega Trecenta vse do poznega baroka, posega pa tudi po literaturi sodobnih avtorjev 20. in 21. stoletja.


Spletna stran organizatorja:

Slike s festivala:

 

 
© 2015 Sorarmonica