O NAS
SLO

   
 
Andrej Primc
 
                     
 

ANDREJ PRIMC

Stanujem v okolici Radovljice in sem po izobrazbi inženir elektrotehnike. Dejavnost, ki jo opravljam zadnji dve desetletji, je prevajanje strokovne tehnične literature. Od 17. leta starosti dalje sem več kot tri desetletja pel v številnih pevskih zborih, tudi med šestletnim bivanjem v Avstriji.

Prve "orglice" mi je pri 6 letih prinesel Miklavž; hitro sem se naučil nekaj domačih viž, nato pa sem jih za precej let odložil v predal. Že kot polnoleten sem se ponovno navdušil zanje in si kmalu kupil tudi prvo kromatično ustno harmoniko. Da pri učenju že nekoliko zahtevnejših melodij me bi šel komu na živce, sem večinoma vadil na osamljeni gozdni jasi. Ko sem nekoč v televizijski oddaji videl in slišal, kako zveni igranje v kvintetu, sem bil navdušen in moja velika želja je bila, da bi tudi sam kdaj igral v takšni skupini. Vendar se mi ta želja ni izpolnila celih dvajset let.

Leta 2010 smo ljubitelji ustne harmonike iz okolice Radovljice ustanovili kvintet Veterani in z se njim v naslednjih dveh letih večkrat predstavili občinstvu.

Sodelovanje v ansamblu Sorarmonica pa je izpolnitev mojih dolgoletnih želja v popolnosti; kljub temu, da zahteva veliko časa in truda, mi prinaša veliko veselja. Pa tudi dvomov, ali bom v bodoče še lahko sledil hitremu tempu dela.

 

 

 
© 2015 Sorarmonica